Codi centre: 08043644

Els passats 25 a 28 d’aquest mes, quatre alumnes del nostre institut van ser seleccionades per participar a la fira Expo Science Belgique organitzada per l’associació Jeunesses Scientifiques.
Els treballs són de:

    4t de l'ESO. Autores: Ainara Aribau i Amanda Biescas. Títol principal: Microbiologia i esport. Resum: Que el sabó produeix més o menys escuma indica que elimina més bacteris? Dutxar-se cada dia és més un costum que no una qüestió associada a la qualitat i diversitat de la flora dèrmica? La pell, igual que la microbiota associada està en contacte permanent amb factors externs que poden afectar-la. En el nostre cas, atès que som esportistes, hi ha una certa continuïtat d'efecte d'aquestes com serien l'aigua de piscina i el clor que porta, o els gels de banys per a la higiene personal. És per això que la motivació per fer aquesta feina va sortir de la curiositat de saber què fan tota aquesta diversitat bacteriana, centrada en tres aspectes (biologia, química i sociologia).


    Altres dades: participació a l'Exporecerca Jove (premi "Parc Científic UB") i Saló de l'Ensenyament (EspaiCiència)

    1r Batx. Autores: Nerea Duran i Emma Cobas. Títol principal: Projecte PODI: Prehistòria Oberta, Diversa i Inclusiva. Resum: Fins a quin punt els materials existents en l'àrea de la Prehistòria són bastant atractius per a alumnat? El desenvolupament cranial i maxil·lar ha influït en els canvis alimentaris dels homínids? En col·laboració amb la Institució Milà i Fontanals (CSIC), l'empresa Regirarocs i l'ONCE, s'ha treballat en la creació d'un seguit d'activitats didàctiques centrades en la Prehistòria, tot pensant en la diversitat i perquè arribin a una població el més àmplia possible. Al llarg del temps, els homínids han patit canvis anatòmics que han donat lloc a l'estructura anatòmica que coneixem actualment. En aquest estudi s'han treballat aquells relacionats amb el crani i les mandíbules, que han estat clau en aquesta adaptació progressiva a noves formes alimentàries, passant d'una dieta més de tipus vegetal a una altra més omnívora.

    Altres dades: participació al YoMo (Youth Mobile) i Salo de l'Ensenyament (EspaiCiència).

La Nerea i l'Emma

l'Ainara i l'Amanda

.

Certificat Qualitat

Estació meteorològica

Associació Esportiva

Centre cardioprotegit

Segueix-nos !