Codi centre: 08043644

Grup alumnat i professorat de l'institut

Els passats 10 a 12 de març un grup d'alumnes del nostre centre van participar a l'edició XXIII de l'Exporecerca Jove, una fira internacional de recerca jove que va tenir lloc a la Universitat Ramon Llull, a Barcelona. En total es van seleccionar 8 treballs entre l'ESO i Batxillerat, el llistat dels quals va ser el següent:

    2n ESO: Lucía Pérez i Eric Lirio, amb el treball La germinació de les patates, en el marc de la matèria optativa de Recerca (tutoritzat per la professora Laura Montplet).
    2n ESO: Marc Pujadas i Iris Viñolo, amb el treball STEM i Sphero a Biologia: propostes innovadores, en el marc de la matèria optativa d’Sphero.
    2n ESO: Carla Roiz i Carla Sobrino, amb el treball La física de l'espagueti (realització voluntària).
    3r ESO: Martí Casals, Pau Amatller i Arnau Garcia, amb el treball Moviments planetaris: ús dels robots Sphero en el marc del projecte Posa’t en òrbita, en el marc de la matèria de Física i Química del curs passat.
    4t ESO: Kadiatou Jallow i Alba Busquets, amb el treball Un recorregut virtual per La Tèrmica (Roca Umbert, Granollers): gaudeix-la!, en el marc de la matèria optativa de Realitat Virtual i Realitat Augmentada.
    2n Batxillerat: Júlia Garcia, amb el treball Anatomia i fisiologia de l’escoliosi: visió multidisciplinar d’un cas real, en el marc del treball de recerca.
    2n Batxillerat: Wessal El Haddad, amb el treball Què amaguen els somnis?, en el marc del treball de recerca.
    2n Batxillerat: Nadia Planas, amb el treball APPtitripsina: visualització d’una malaltia minoritària, en el marc del treball de recerca.
    
    Els estands van quedar molt bé. Les imatges són les següents:

Èric i Lucia
    
    Carla R. i Carla S.
    
    Marc i Iris
    
    Pau, Martí i Arnau
    
    Alba i Kadiatou
   
    Júlia
    
    Wessal
    
    Nàdia

L'experiència va ser molt positiva i l'alumna va quedar molt content de l'experiència. Les famílies també van col·laborar i ajudar en l'organització, al llarg dels diferents dies de fira.

Finalment, dissabte a la tarda es van dir els treballs guardonats, amb dos premis:

    El grup de l'Iris i el Marc van tenir el 1r Premi Exporecerca Jove de la categoria A (1r i 2n d'ESO). Això implica la seva participació a l'Expo Science Europe que tindrà lloc el proper mes de juliol a Romania. Més info a: https://ese.milset.org/2022/
    E grup de la Lucia i l'Èric van tenir el Premi de la Societat Catalana de Biologia a la categoria A. A més del diploma corresponent, el seu treball serà publicat al web de la SCB. Més info a: https://scb.iec.cat/exporecerca-2022/

Imatges de l'entrega dels premis:

Moment de la comunicació del Premi de la SCB.

Fotografia de la Lucia i l'Èric recollint el premi.

Moment de la comunicació del 1r Premi de l'Exporecerca Jove.

Fotografia de l'Iris i el Marc recollint el premi.

   
    En dies posteriors, els dos treballs premiats van tenir ressò als mitjans de comunicació escrits i audiovisuals:

    Notícia a Som Granollers: https://www.somgranollers.cat/noticia/79969/un-treball-de-robotica-aplicada-a-la-biologia-del-carles-vallbona-guanya-lexporecerca-jove
    Notícia a VOTV - InfoVallès (minuts 16:40 a 18:40):  http://votv.alacarta.cat/infovalles/capitol/17-marc-2022
    Entrevista a Ràdio Granollers: https://radiogranollers.alacarta.cat/la-informacio-de-serveis/capitol/punt-informatiu-13-30-21-03-2022

Ara ja toca pensar en la nova edició! Fins el proper any!