Codi centre: 08043644

El treball de la Karen Roiz, alumna de 2n de Batxillerat ha obtingut el tercer premi en la tot just acabada edició d'enguany del Certamen de Jóvenes Investigadores que normalment té lloc a Mollina però aquest any, per qüestions òbvies, s'ha fet de manera virtual. La seva investigació, titulada Entre mussols, capes i munició: una família, dos bàndols, té una base familiar en el marc de la Guerra Civil espanyola i anys posteriors en el petit poble de Cantabria anomenat Bejes. La pregunta inicial ¿Fins a quin punt la nostra família ha format part dels dos bàndols que van participar a la Guerra Civil? va ser el seu punt de partida, a més de la troballa d'una sèrie de documents històrics que va analitzar i que ha acabat en aquest magnífic treball.


Encara que no està acabada, la Karen, amb el propòsit de compartir la feina realitzada amb qui estigui interessat, està muntant una web.

D'altra banda, també ha creat un audiollibre que va presentar al certamen. El podeu consultar aquí.

Des del jurat s'ha destacat que és un treball de microhistòria i que ha apropat, amb l'ús de les noves tecnologies, aquesta microhistòria a tothom. L'han animat a continuar en aquesta línia i que pugui ser conegut en espais relacionats amb la memòria històrica.
Han participat un total de 35 treballs en diferents categories de tot l'estat espanyol, prèviament seleccionats d'entre més de 200 inscrits. És organitzat per l'INJUVE i el Ministerio de Universidades. Aquest premi demostra que la feina ben feta té recompensa.
Felicitats pel teu treball i el guardó rebut!

 

.

Certificat Qualitat

Estació meteorològica

Associació Esportiva

Centre cardioprotegit

Segueix-nos !